I Retten til egen historie arbejder vi på at kunne tilbyde relevant viden, der gør det nemmere for nuværende og tidligere anbragte at finde, læse og bearbejde deres børnesagsakter – men også for sagsbehandlere, rådgivere, frivillige, forskere m.m., der ønsker at finde viden om området.
Projektet henvender sig primært:
Har du været anbragt? Bor du hos en plejefamilie eller på en døgninstitution? Har du fået indsigt i akterne fra din børnesag, eller overvejer du at søge indsigt i din børnesag?
Alle, der ønsker at være en del af et netværk, der skal hjælpe nuværende og tidligere anbragte med at få indblik i eller med at finde akterne fra deres børnesag, samt hjælp til at læse og bearbejde indholdet.
Egenacces–sagsbehandlere i Rigsarkivet og i kommunale arkiver (§ 7-arkiver) der i henhold til kapitel 7a i arkivloven skal træffe afgørelse om borgernes henvendelser om indsigt i egne personoplysninger, samt sagsbehandlere, jurister og andre medarbejdere, der arbejder med aktindsigtsbegæringer i landets 98 kommuner.
Kommunale aktører i landets 98 kommuner, samt professionelle på private institutioner, der på forskellig vis arbejder med skriftlig dokumentation i børne- og ungesager: Socialrådgivere, pædagoger, familieplejekonsulenter, skolelærere, sundhedsplejersker mfl.
Vores forskellige produkter, vil løbende blive udviklet og lagt ud på siden, i takt med at de bliver færdiggjort. Du vil derfor kunne opleve, at du ikke umiddelbart kan finde de svar og produkter du søger. Ønsker du at få personlig besked når de uploades på hjemmesiden, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail. Du er også altid velkommen til at kontakte os.
Dokumenter og oplysninger, som nuværende og tidligere anbragte har ret til indsigt i efter lovgivningen. Det kan eksempelvis være institutionsjournaler, underretninger, stambøger, handleplaner, afgørelser eller klager.
Når vi har modtaget dine oplysninger, vil du blive kontaktet indenfor 14 arbejdsdage, og sammen laver vi en plan for det videre forløb.
Vi glæder os til at høre fra dig.