Bliv Frivillig hjælper

Vi er i fuld gang med at opbygge et landsdækkende netværk, der skal kunne hjælpe nuværende og tidligere anbragte med at få indblik i eller finde deres børnesagsakter, samt læse og bearbejde indholdet. 

Som en del af netværket, kan du være med til at skabe en positiv forandring for nuværende og tidligere anbragte i alle aldre. Du bliver en del af et fællesskab, hvor vi lægger vægt på kvalificering, engagement, selvbestemmelse og faglig sparring. 

Netværket kommer primært til at være forankret omkring foreninger, organisationer, museer og væresteder, der har nuværende og tidligere anbragte som deres målgruppe. Her vil frivillige og ansatte have forskellige baggrunde og kvalifikationer, der gør dem egnede til at påtage sig forskellige typer af opgaver. Der kan eksempelvis være tale om personer med anbringelsesbaggrund, terapeuter, pædagoger, socialrådgivere eller mennesker med erfaring fra arkivarbejde og slægtsforskning. 

Som en del af netværket klæder vi dig på til at arbejde med én eller flere af disse indsatser: 

  • Vejledning og forventningsafstemning, så du kender dine rettigheder og ved hvad børnesagsakterne potentielt kan indeholde af oplysninger
  • Hjælp til at få indblik i eller hjælp til at finde dine børnesagsakter og søge om aktindsigt
  • Hjælp til at læse og bearbejde indholdet af dine børnesagsakter via støttende samtaler
  • Hjælp til at skabe et overblik over din historie og udarbejde dit stamtræ (i samarbejde med foreningen Danske Slægtsforskere)

I Retten til egen historie har vi til opgave at opbygge netværket, og klæde hjælperne på til mødet med nuværende og tidligere anbragtes forventninger og ønsker. Vi tilbyder derfor forskellige former for gratis workshops og kurser, hvor I bl.a. får viden om rettigheder, regler og retningslinjer for bevaring og udlevering af børnesagsakter, samt undervisning i metoder til at læse børnesagsakterne og til at støtte nuværende og tidligere anbragte i den følelsesmæssige bearbejdning af indholdet. Vi faciliterer også en løbende vidensdeling i netværket og tilbyder løbende sparring og rådgivning, så ingen står alene med de særlige problemstillinger, der kan opstå undervejs.  

Repræsenterer du en forening, organisation eller værested mv., der har nuværende og tidligere anbragte som målgruppe? Vil du høre mere om netværket og hvordan du kan blive en del af det? Kontakt Danmarks Forsorgmuseum eller udfylde vores kontaktformular. Vi kontakter dig inden for 14. arbejdsdage. 

Vi søger frivillige hjælpere

Uanset hvilken frivilligrolle du vælger, og hvilken baggrund du kommer med, kommer vi til at klæde dig godt på med kurser og løbende sparring.  

KONTAKT OS I DAG

Når vi har modtaget dine oplysninger, vil du blive kontaktet indenfor 14 arbejdsdage, og sammen laver vi en plan for det videre forløb.

Vi glæder os til at høre fra dig.

TILMELD DIG VORES NYHEDSMAIL IDAG